JADŁOSPIS  (14.05 do 18.05)                                              

 

Poniedziałek

Zupa zacierkowa marchewka, pietruszka, seler, por, makaron zacierka)

Gulasz z łopatki z cebulą, marchewką i koncentratem pomidorowym, ryż

Pomidor ze szczypiorkiem

Kompot wiśniowy

 

Wtorek

Zupa pomidorowa z fasolą i makaronem(marchew,seler,pietruszka,por,koncentrat,śmietana,fasola)

Filet z kurczaka panierowany (jaja, mąka pszenna, bułka tarta, mleko),ziemniaki

Mizeria(śmietana)

Jabłko

 

Środa

Zupa ogórkowa

Knedle z truskawkami i śmietaną

Marchewka z jabłkiem

Woda

 

Czwartek

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (marchew, por, seler, pietruszka, śmietana, kasza jęczmienna)

Kotlet mielony drobiowo-wieprzowy (jaja, bułka tarta),kasza bulgur

Sałata zielona z pomidorem i cebulą

Kompot truskawkowy

Banan

 

Piątek

Zupa pieczarkowa (marchewka, seler, por, pietruszka, pieczarka, śmietana)

Filet z miruny (jaja, mąka, bułka tarta),ziemniaki

Kapusta kiszona z cebulą i marchewką

Kompot aronia-wiśnia