JADŁOSPIS  (08.01 do 12.01)                                              

 

Poniedziałek (8 stycznia)

  • Zupa ogórkowa (marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana 30%, skrzydełka z kurczaka, ziemniaki)
  • Potrawka z indyka z papryką czerwoną, ryż paraboliczny
  • Brokuł gotowany
  • Kompot wiśniowy
  • Jabłko

Wtorek (9 stycznia)

  • Zupa pomidorowa z ryżem (marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, ryż biały, śmietana 30%, koperek)
  • Kotlet schabowy (jajka, bułka tarta, mąka pszenna), ziemniaki
  • Mizeria z jogurtem
  • Kompot truskawkowy
  • Mandarynki

Środa (10 stycznia)

  • Zupa pieczarkowa (marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, śmietana 30%, natka pietruszki, ziemniaki, skrzydełka z kurczaka)
  • Makaron z sosem pomidorowo-mięsnym
  • Sok pomarańczowy                                                                                     

Czwartek (11 stycznia)

  • Zupa barszcz czerwony (marchewka, pietruszka, seler, por, buraki czerwone,skrzydełka z kurczaka, śmietana30%, koperek)
  • Udko z kurczaka, kasza jęczmienna
  • Kapusta pekińska z kukurydzą ,pomidorem i natką pietruszki
  • Kompot śliwkowy

Piątek (12 stycznia)

  • Zupa porowa (marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, natka pietruszki, masło roślinne)
  • Filet z morszczuka (jajka, bułka tarta, mąka pszenna), ziemniaki
  • Kapusta biała z marchewką i koperkiem
  • Woda 0,33
  • Banan